Het ontstaan van JeS ledennetwerk

Voorheen was het JeS ledennetwerk ook wel bekend als het LSMO. Een netwerk van tientallen verschillende ledenorganisaties door heel Nederland die elkaar versteken. Want samen sta je sterker. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Ledenverenigingen bestaan die nog? En wat doen die dan? Dat horen we nog steeds veel. Maar juist nu, in een tijd van een steeds individueler leven is er behoefte aan een organisatie waar individuen zich verenigen. Er voor elkaar zijn. Samen een vuist maken. Een verhaal vertellen. Aandacht vragen en stemming maken op thema’s waarvan we vinden dat er oog voor moet zijn (zorg, welzijn, gezondheid en wonen). Wie geeft een stem aan eenieder die ouder wordt. Zo lang mogelijk optimaal van het leven willen genieten, ook al heb je hier misschien een beetje hulp bij nodig. Die dingen in het leven een beetje makkelijker of toegankelijker maakt. Het liefst natuurlijk van een vereniging die jou kent, jouw omgeving kent. JeS faciliteert de aangesloten, lokale ledenverenigingen in het leveren van maximale toegevoegde waarde voor haar leden (haar achterban). Oud of jong. Grijs of met lange blonde lokken. Kortom: je mist iets als je geen lid bent van “jouw lokale Ledenvereniging”.

Daarnaast is JeS als landelijk zichtbare organisatie ook een ‘toegangspoort’ voor landelijke initiatieven (en organisaties) die graag toegang willen hebben tot de volledige achterban van de aangesloten ledenverenigingen. Uiteraard altijd en uitsluitend voor partijen waar wij het vertrouwen in hebben. Waarvan het verhaal ‘klopt’, dat past binnen wie we zijn en waar we voor staan. En vanzelfsprekend ook nooit direct één op één naar de achterban.

Dus ons onderscheidend vermogen is:

● De voeling met de markt (we kennen onze enorme achterban van 1,4 miljoen leden);
● Landelijke dekking met een sterke regionale en lokale verbinding;
● De onafhankelijke positie (niet gelieerd aan politieke partijen of vakbonden);
● Het vertrouwen en de verbinding/relatie met de zorg;
● Verbinding van de ledenverenigingen onderling (community).

Dus denk jij nou als potentiële samenwerkingspartner, met die club wil ik samenwerken? Kijk dan op https://jesledennetwerk.nl/voor-samenwerkingspartners/ of wil jij je als Ledenorganisatie aansluiten bij JeS? Ga dan naar https://jesledennetwerk.nl/voor-ledenorganisaties/

Lees ook deze artikelen

Een succesvolle tweede JeS bijeenkomst in Huizen

Een smakelijke samenwerking: JeS verwelkomt Vers aan Tafel

Ledendagen Toverland

Inspirerende JeS bijeenkomst in het prachtige Huizen

BBrain gaat samenwerking aan met JeS

Nieuwe samenwerkingspartner Thermae 2000